Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folkhälsa

Vårdens avtalsförhandlingar skjuts upp

Publicerad: 23 mars 2020, 12:19

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Avtalsförhandlingarna för bland andra Läkarförbundet och Kommunal skjuts upp till i höst. ”Förutsättningarna för en skarp och offensiv avtalsrörelse finns inte just nu”, skriver Kommunals ordförande Tobias Baudin i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SKRKommunalLäkarförbundet

Kollektivavtalen för bland andra läkare och undersköterskor löper ut 31 mars och parterna befinner sig egentligen i en avtalsrörelse. På grund av spridningen av covid-19 är nu parterna överens om att förlänga avtalen till den 31 oktober och att förhandlingarna fortsätter efter sommaren.

– Välfärdens verksamheter behöver nu lägga allt fokus på att minska smittspridning, vårda sjuka och klara omsorgen om barn och äldre. Vi och facken är överens om att inte ta tid och resurser från detta exceptionellt viktiga arbete och skjuter därför upp avtalsförhandlingarna till i höst, säger Joakim Larsson, ordförande i förhandlingsdelegationen i Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, i ett pressmeddelande.

Beslutet att skjuta upp förhandlingarna är fattat av arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona samt de fackliga parter som förhandlar om nya avtal; Kommunal, OFR Läkare (Läkarförbundet) och OFR Allmän kommunal verksamhet (Vision, Akademikerförbundet SSR, Ledarna och Teaterförbundet).

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

SKRKommunalLäkarförbundet

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev