onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Chefläkare: ”NKS har lyckats med sitt mål”

Publicerad: 12 oktober 2021, 13:37

NKS har blivit framtidens sjukhus, det anser Erland Löfberg, överläkare och chefläkare på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Foto: Adam Wrafter

Nya Karolinska Solna, NKS, har blivit det man ville att sjukhuset skulle bli när man startade projektet, menar Erland Löfberg, chefläkare på sjukhuset.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@dagensmedicin.se


Under ett webbinarium på tisdagen arrangerat av Dagens Medicin Agenda, föreläste Erland Löfberg, överläkare och chefläkare på Karolinska universitetssjukhuset, Solna. Han har varit med i projektet sedan det startade och beskriver resan inte helt oväntat som en åktur med en berg- och dalbana.

– All rapportering påverkade stämningen. Men nu vill jag sätta projektet i ett historiskt perspektiv och titta på var vi är i dag. Målet att bygga ”framtidens sjukhus”, sattes tidigt och sjukvård, forskning och utbildning skulle genomsyra hela projektet, sa Erland Löfberg under genomgången.

Han anser att kritiken om att projektet skulle sakna vårdpersonalens perspektiv i planeringen av bygget inte stämmer, utan att det var många ur hälso- och sjukvården som var med i planerandet av NKS. 

– Vi har haft 1 300 personer från vården involverade när sjukhuset byggdes. Däremot var det inte samma anställda som sedan flyttade in i den nya sjukhusbyggnaden, konstaterar han.

Genomgången landade i att, trots att NKS kantats av många problem och varit skandalomsusat i medierna, har projektet lyckats med vad det planerades för.

 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev