Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Forskning

Hemlig hotbild kan ligga bakom bomb vid sjukhus

Publicerad: 12 April 2010, 06:45

En sprängladdning har exploderat vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Enligt polisen kan en hemlig hotbild mot ett forskningscentrum ligga bakom. (Ny version 13.18)


Den kraftiga explosionen inträffade vid tvåtiden i natt och hördes över stora delar av Malmö. Ett tiotal fönsterrutor krossades vid attentatet. Ingen människa skadades, rapporterar lokala medier i Skåne.

Det inträffade rubriceras av polisen som allmänfarlig ödeläggelse. Sprängladdningen var placerad utanför forskningscentrumet Clinical Research Center, som är kopplat till Lunds universitet. Därför misstänkte polisen inledningsvis att djurrättsaktivister låg bakom dådet.

Nu har det spåret kallnat, uppger Malmöpolisens spaningschef Willy Persson för Sydsvenskan.

– Vi utesluter det inte, men traditionellt har de inte gjort sådant här. Dessutom har vi en annan hotbild att arbeta med. Vi fick information om den via telefon efter händelsen, säger han till tidningen.

Hur hotbilden ser ut vill han inte uppge.

Clinical Research Center håller öppet i dag, måndag, men har fått stänga sin lunchmatsal. Efter attentatet kommer bevakningen att förstärkas.

– Alla anställda ska vara extra uppmärksamma. Vi kommer att utreda minsta sak som är lite onormal, säger föreståndaren Hugh Connell till Sydsvenskan.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev