Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Forskning

Hon får rollen som generaldirektör

Publicerad: 21 November 2013, 15:54

Ewa Ställdal blir generaldirektör för Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd.


Den första januari tillträder Ewa Ställdal som Fortes första generaldirektör.  Hennes uppdrag blir att främja och stödja forskning som inom hälsa, vård, arbetsliv och välfärd.

– Jag har stor erfarenhet av och respekt för egenarten i forskningen. Samtidigt kräver samhällsutmaningarna utökade forskningsinsatser och nya samarbetsformer mellan forskning, praktik och brukare, säger Ewa Ställdal i ett pressmeddelande.

Ewa Ställdal kommer närmast från den medicinsk-tekniska industrin. Men tidigare har hon haft ledande befattning inom landsting, stiftelser, departement och Karolinska institutet. Som statliga forskningsstiftelsen Vårdals vd hamnade hon i blåsväder i jävsfrågor sedan hon anställt och anlitat nära anhöriga. Men efter att ha gottgjort stiftelsen fick hon fortsatt förtroende att leda den.

Ewa Ställdal har de senaste åren varit styrelseordförande för Forte. Hon konstaterar i pressmeddelandet att det känns extra bra att  få visa på att en fortsatt karriär är möjlig även efter 65 års ålder.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev