Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fysioterapi

Rehabilitering ska bli enklare med nationellt råd

Publicerad: 3 november 2008, 13:30

Rehabilitering ska bli enklare med nationellt råd

Foto: Foto: Photos.com

Försäkringskassan, Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Sveriges Kommuner och Landsting går ihop i ett nationellt råd för samordning av insatser för rehabilitering.

Ämnen i artikeln:

Rehabilitering

Långtidssjukskrivna eller andra personer med behov av finansiell hjälp från flera olika myndigheter kommer i framtiden att få en enklare överblick över insatserna. Dessutom ska insatserna följas upp mer effektivt. Det är tanken med det nationella rådet för samordning av rehabiliteringsinsatser.

– Vi kan föra våra åsikter med en gemensam röst vilket är viktigt för de personer som är i behov av stöd från flera myndigheter. Av speciellt stor betydelse är det att gemensamt följa effekterna av insatserna för de enskilda individerna, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i ett pressmeddelande.

En arbetsgrupp med två representanter från respektive myndighet kommer att bildas, för att bereda ärenden och sköta samordningen mellan myndigheterna centralt. En tydligare organisation med en striktare struktur ska ge möjligheter att förbättra stödet till den samverkan som finns på lokal nivå.

Beslut om att inrätta rådet togs i torsdags av generaldirektörerna på respektive myndighet, och samordningsarbetet ska redan vara igång, enligt Leif Klingensjö på SKL:s avdelning för lärande och arbetsmarknad.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev