Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

75 vårdjobb bort i Halmstad

Publicerad: 10 december 2008, 10:08

Omkring 75 tjänster ska bort från Länssjukhuset i Halmstad. Sjukhusstyrelsen har beslutat att sänka personalkostnaderna med 30 miljoner kronor fram till 2010.


Länssjukhuset i Halmstad beräknas gå minus med omkring 90 miljoner kronor jämfört med budgeten för 2008. Intäkterna har blivit lägre än väntat samtidigt som kostnaderna för läkemedel och vård ökar.

För att få ordning på ekonomin har styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad beslutat att spara in 15 miljoner kronor på personalen 2009. Till 2010 ska kostnaderna sänkas med 30 miljoner kronor.

– 2009 blir ett år med stora utmaningar som innebär att Länssjukhuset måste utföra mer vård till lägre kostnader. Det är en kraftfull åtgärdsplan vi nu beslutat om, och som vi förväntar oss kommer att ge resultat under nästa år, säger styrelseordföranden Lisbeth Waagstein (m) i en kommentar.

Enligt lokaltidningen Hallandsposten innebär beskedet att omkring 75 tjänster försvinner. Sjukhusledningens mål är att besparingarna ska kunna genomföras utan uppsägningar.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev