Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Digitaliseringsnätverket växer och startar ny grupp

Publicerad: 10 december 2020, 09:07

Nätverket är till för dem som arbetar med digitalisering av vården och vill dela utmaningar och hitta lösningar tillsammans med andra ledare.

Foto: Thinkstock


Den 26 januari startar ännu en grupp i kunskapsnätverket Digitalisering & innovation, som vänder sig till chefer inom kommuner, regioner, myndigheter och företag inom hälso- och sjukvårdssektorn.


– Nätverket är till för dem som arbetar med digitalisering av vården och vill dela utmaningar och hitta lösningar tillsammans med andra ledare. Det är väldigt fint att se dynamiken i möten mellan medlemmar från kommuner och regioner samt från företag som utvecklar digitala tjänster, säger verksamhetsansvarig Nina Hedlund.

Syftet med nätverket är att underlätta transformationen av svensk hälso- och sjukvård genom att erbjuda en oberoende arena där de som brinner för digitalisering och innovation kan mötas och utvecklas.

Under hösten har medlemmarna dels lyft sina egna utmaningar i samtalsgrupper, dels lyssnat till talare om AI och digital triagering. Dessutom har de deltagit i en workshop om patientdriven innovation. På agendan under våren står bland annat förändringsledning/implementering och konsten att få in innovationer i vården.

Läs mer om nätverket här.

 

Dagens Medicin

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev