söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Fel låta brukare välja bort utländska vårdare

Publicerad: 5 juli 2018, 08:42

Efter uppgifter om att brukare inom den kommunala hemtjänsten kunde välja bort personal med utländsk bakgrund har Diskrimineringsombudsmannen Agneta Broberg tittat på hur det fungerar hos sju kommuner i Västernorrland. Foto: Tomas Gunnarsson

Brukare som har hemtjänst ska inte kunna välja bort personal med utländsk bakgrund. DO har tittat på frågan utifrån ett arbetsgivarperspektiv – och menar att att det är diskriminering.


Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Efter uppgifter i medier om att brukare inom den kommunala hemtjänsten kunde välja bort personal med utländsk bakgrund har Diskrimineringsombudsmannen, DO, tittat närmare på hur det fungerar hos sju kommuner i Västernorrland. Det gällerr kommunerna Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Ånge och Örnsköldsvik.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 796 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 3 995 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev