torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Filippa Reinfeldt lämnar landstingspolitiken

Publicerad: 17 oktober 2014, 06:00

Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Filippa Reinfeldt (M) förlorade striden om posten som finanslandstingsråd och lämnar därför landstinget och sjukvården. (Uppdaterad).


Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, tillika ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, utmanade det sittande finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl, 65 år. Vid ett dramatiskt möte med Moderaternas fullmäktigegrupp på torsdagkvällen segrade Torbjörn Rosdahl, med de knappa siffrorna 22–20.

I det svåra parlamentariska läget som Stockholms läns landsting befinner sig i behövs en person som kan samarbeta över partigränserna och då ansåg gruppen att Torbjörn Rosdahl är rätt person. Även om Filippa Reinfeldt blev den mest kryssade politikern i landstingsvalet och är känd i rikspolitiken. Tidigare var hon bland annat Moderaternas talesperson i sjukvårdsfrågor.

Filippa Reinfeldt fortsätter som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden året ut. Därefter efterträds hon av Anna Starbrink (FP), som därmed blir sjukvårdslandstingsrådet nummer ett.

Än vill inte Filippa Reinfeldt berätta vad hon tänker göra efter avgången, uppger Moderaternas presschef Gustaf Stenlund. Hon har arbetat inom politiken i större delen av sitt liv, bland annat med kommunikationsfrågor.

Ny för Moderaterna som sjukvårdslandstingsråd blir Marie Ljungberg Schött som är ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden och den förra mandatperioden även vikarierat som socialborgarråd i Stockholms stad. Hon får ansvaret för utvecklingsarbetet Framtidens sjukvård och akutsjukvården.

Relaterat material

Nytt sjukvårdsråd i Stockholm

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev