lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Forenede Care köper konkurrent

Publicerad: 12 december 2022, 13:10

Från vänster: Sakarias Mårdh, vd på A&O, Frank Mårdh, styrelseordförande hos A&O, Madeleine Lundström, vd på Forenade Care och Lars Folkmann som är koncernchef på Forenade Care.

Foto: Forende Care/A&O

Sveriges största familjeägda vård- och omsorgsföretag bildas nu när Forenede Care köper A&O Ansvar och omsorg.

Ämnen i artikeln:

ÄldreomsorgToppnyheterToppnyheter Kommunal Hälsa

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Forenede Care köper konkurrenten A&O enligt ett pressmeddelande på måndagen. Någon köpesumma anges inte. Däremot skriver båda företagen att köpet kräver ett godkännande av Konkurrensverket, vilket innebär att affären väntas vara klar under första kvartalet 2023.

”Det behövs ett stort familjeägt bolag på marknaden och jag har tillsammans med styrelsen landat i att detta bäst gynnar de människor vi arbetar för och med på både kort och lång sikt”, säger Sakarias Mårdh, vd för A&O, i pressmeddelandet.

Forenede Care är en del av koncernen Forenede som grundades 1959 i Köpenhamn. Den svenska verksamheten startade 1998 i Skåne. Koncernen har i dag cirka 9 000 medarbetare och rankades nyligen av konsultbolaget Grant Thornton som ett av Sveriges tio största företag inom privat vård- och omsorg.

A&O har bedrivit äldreomsorg sedan 1993. Företaget uppger på sin webbplats att det har 2 500 medarbetare och 1 600 vårdplatser. 

I slutet av november meddelade Stockholms stad att den inte förlänger avtalet med A&O gällande driften av ett äldreboende på Södermalm. Som skäl angavs låga omdömen i Socialstyrelsens brukarundersökning.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka r! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev