Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Ingen JO-kritik efter bråk om skyddsstopp

Publicerad: 30 juni 2021, 13:11

JO slår fast att Arbetsmiljöverket inte agerade i strid mot reglerna för saklighet och opartiskhet i samband med ett skyddsstopp vid äldreboendet Serafen.

Foto: Naina Helén Jåma/TT


Arbetsmiljöverket klarar sig undan kritik från JO när det gäller ett skyddsstopp på ett äldreboende i Stockholm förra våren.


Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöverketI korthetKommunalCovid-19

I ett beslut från Justitieombudsmannen, JO, slås fast att Arbetsmiljöverket inte agerade i strid mot reglerna för saklighet och opartiskhet i samband med ett skyddsstopp vid äldreboendet Serafen i Stockholm under coronavåren 2020.

Läs mer: Kommunal JO-anmäler Arbetsmiljöverket 

Det var fackförbundet Kommunal som anmälde myndigheten till JO. Enligt LO-facket ändrade Arbetsmiljöverket sin bedömning om skyddsutrustning efter påtryckningar från SKR och andra myndigheter – något som ledde till en sänkt skyddsnivå.

”Det saknas enligt min bedömning hållpunkter för slutsatsen att Arbetsmiljöverket ändrat sin uppfattning om skyddsnivån. Det finns inte heller stöd för påståendet att myndigheten påverkats av vad SKR och andra myndigheter kan ha ansett viktigt att förmedla angående kravet på personlig skyddsutrustning”, skriver JO Thomas Norling.

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev