söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Kalmar är bäst på e-hälsa

Publicerad: 23 maj 2023, 12:57

Kalmar prisas som Årets e-hälsokommun 2023 på Vitalis.

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Kalmar har utsetts till Årets e-hälsokommun 2023. Kommunen tar därmed över stafettpinnen från Uppsala som fick utmärkelsen i fjol.

Ämnen i artikeln:

VitalisÄldreomsorg

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Kalmar får utmärkelsen bland annat för att ”med tydlig prioritering från politik och ledning” ha skapat förmåga och förutsättningar för medarbetare att utveckla nya arbetssätt till nytta för invånare.

Läs också: Här är visningslägenheten med senaste tekniken

– Jag tror att en av de viktiga delarna var att SKR utnämnde oss till modellkommun vilket gjorde att vi kunde ha någon som varje dag vaknade och tänkte på digitalisering och e-hälsa. Och vi ser att även andra, speciellt små kommuner, behöver det där stödet och resurser för att kunna göra detsamma, säger Michael Ländin, ordförande för omsorgsnämnden Kalmar kommun, i anslutning till prisutdelningen.

Priset delades ut på tisdagen på e-hälsomässan Vitalis som just nu pågår i Göteborg.

Ett utdrag ur juryns motivering lyder:

”En kommun som satt medskapande, tillgänglighet och individens egna resurser som utgångspunkt för utvecklingen. En kommun som skapat starka allianser med andra och som drivs av nyfikenheten till nya lösningar. En kommun som vågar testa och lära av misstag, men som bestämt sig för att vara bäst på att använda digitalisering för omställning till nära hälsa, vård och omsorg”.

Bakom utmärkelsen Årets e-hälsokommun står Vitalis, Sveriges Kommuner och Regioner, Föreningen Sveriges Socialchefer, Funktionsrätt Sverige, Vårdförbundet samt Myndigheten för delaktighet.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev