Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kommunal Hälsa

Karelen förebild för samverkan på vårdseminarium

Publicerad: 14 februari 2019, 09:49

Merja Tepponen kommer till Stockholm och Vårdarenan i mars för att berätta om arbetssättet som innebär att invånarna i södra Karelen bara behöver vända sig till ett ställe för att få hjälp, oavsett om frågan är vård- eller omsorgsrelaterad.

Foto: Kimmo Metsala

I snart tio år har regionen och nio kommuner i södra Karelen samarbetat kring allt som rör hälso- och sjukvård samt äldreomsorg och socialtjänst. Snart kommer utvecklingsdirektören till Stockholm för att berätta om arbetssättet som flera svenska kommuner sneglat på i och med nya samverkanslagen. Redan nu kan du ställa frågor till henne.


Samarbetet, som kallas södra Karelens social-, hälso- och sjukvårdsdistrikt (Eksote), syftar till att de 130 000 invånarna bara ska behöva vända sig till ett ställe för att få hjälp, oavsett

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev