Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Laser fixar svårläkta sår snabbare i Skellefteå

Publicerad: 27 oktober 2022, 04:00

Till vänster är Marianne Degerman som behandlar en patient. Mörka laserglasögon används för att inte bli bländad när hon tittar på det röda ljuset och för att se precis vart hon riktar ljuset. Det infraröda ljuset kan människan inte uppfatta med ögat, men med vissa kameror kan man fånga ljuset. Till höger blir ett trycksår kategori fyra på en häl laserbehandlat.

Foto: Skellefteå kommun

Hemsjukvården i Skellefteå kommun använder medicinsk laser för att behandla svårläkta sår hos sköra äldre. Resultatet är så bra att det som började som ett projekt nu ska breddinföras i kommunen. (1 kommentar)

Ämnen i artikeln:

Luleå tekniska universitetKarolinska institutetÄldreomsorgHemsjukvårdHudPlos OneToppnyheter Kommunal HälsaToppnyheterToppnyheter HudToppnyheter Sjuksköterska

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


När Dagens Medicin ber projektledaren och fysioterapeuten Marianne Degerman beskriva den bärbara utrustningen säger hon så här:

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev