torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Morgonens nyheter: 30 000 i Västra Götaland får astmaenkät

Publicerad: 27 mars 2008, 09:15

Den största svenska regionala kartläggningen av astma och luftvägsbesvär någonsin genomförs just nu i Västra Götlandsregionen. En enkät har gått ut till 30 000 personer. Läs också om att det första svenska företaget som erbjuder personliga DNA-test via nätet snart startar.


GÖTEBORGS-POSTEN

30 000 får astmaenkät

30 000 personer i Västra Götalandsregionen har fått hem en enkät om astma och luftvägsbesvär. Det handlar om den största regionala kartläggningen på området som  någonsin genomförts i Sverige.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Svenska DNA-test på nätet snart i gång

I april startar det första svenska företaget som erbjuder personliga DNA-test på nätet. Företaget kritiseras bland annat för att man inte kommer att ha  någon personlig kontakt med sina kunder.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Nyförlösta i riskzon för mördarbakterier

Invasiva grupp A-streptokocker orsakar fler fall av barnsängsfeber än man tidigare trott, visar en ny europeisk studie. Nu vill läkare införa screening av gravida.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Facket varnar för sjuksköterskeflykt

Region Skåne riskerar att förlora kompetens när allt fler av Vårdförbundets medlemmar väljer mer välbetalda jobb utomlands eller hos privata företag. Det varnar Pia Arndorff, ordförande för förbundets avdelning i Skåne, för.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev