Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

MP utan kandidater i 71 kommuner

Publicerad: 3 maj 2022, 07:46

S ställer upp i alla 290 kommuner, M, SD, V och C har listor i nästan alla. KD kandiderar till kommunfullmäktige i 260 kommuner och L i 250. MP ställer i dagsläget upp i endast 219 kommuner, enligt SR Ekot. Genrebild.

Foto: Henrik Hansson/TT

Inför höstens val saknar Miljöpartiet i dagsläget kandidater i var fjärde kommun i landet, vilket innebär större vita fläckar än de andra riksdagspartierna.


Ämnen i artikeln:

Val 2022SocialdemokraternaMiljöpartietModeraternaKristdemokraternaSverigedemokraternaCenterpartietToppnyheterToppnyheter Kommunal Hälsa

Socialdemokraterna ställer upp i landets alla 290 kommuner, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har listor i nästan alla. Det rapporterar SR Ekot.

Läs också: Nya partier utmanar i regionerna 

Kristdemokraterna kandiderar till kommunfullmäktige i 260 kommuner och Liberalerna i 250. Miljöpartiet ställer i dagsläget upp i endast 219 kommuner.

I fredags var sista dagen för partierna att anmäla kandidater till Valmyndigheten för att ”skydda” listorna så att väljare inte kan skriva dit namn som partierna inte vill.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!    

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev