fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Problem med trygghetslarm i flera kommuner

Publicerad: 27 juli 2023, 06:42

Kommunerna Eskilstuna, Halmstad och Mjölby drabbades av problem med trygghetslarmen på onsdagskvällen. Genrebild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

UPPDATERAD. Flera kommuner drabbades under onsdagskvällen av problem med trygghetslarm för äldre.

Ämnen i artikeln:

ÄldreomsorgHemtjänst

TT


I Eskilstuna uppstod problemen vid 18-tiden då 1 700 larm sattes ur funktion, enligt lokala medier. Kommunen uppger på sin hemsida att larmen saknar täckning och att leverantören arbetar för fullt för att lösa problemet.

Läs också: Fyra kommuner har hälften av alla gps-larm

I Eskilstuna uppstod problemen vid 18-tiden då 1 700 larm sattes ur funktion, enligt lokala medier. Kommunen uppger på sin hemsida att larmen saknar täckning och att leverantören arbetar för fullt för att lösa problemet.

I Halmstads kommun har leverantören tekniska problem och omkring 1 250 av trygghetslarmen i kommunen har varit ur funktion under kvällen, rapporterar Hallandsposten.

Även Mjölby kommun drabbades under onsdagskvällen av att en del av trygghetslarmen i hemtjänsten sattes ur funktion. Detta beror på att leverantören Careium har problem med mobilnätet, vilket gäller kunder över hela landet, skriver kommunen på sin hemsida.

I Mjölby började larmen att fungera igen under natten, uppger kommunen. Eskilstuna och Halmstad har också fått i gång larmen igen, uppger kommunerna på torsdagen.

Läs också: 150 kommuner har problem med trygghetslarmen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev