onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Staffan Isling blir ny vd på SKL

Publicerad: 25 oktober 2019, 09:20

SKL:s nya vd Staffan Isling.

Foto: Pressbild

Socionomen Staffan Isling ska leda förnyelsen av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Ämnen i artikeln:

SKR

LB


Sedan SKL:s förra vd Vesna Jovic lämnade sin tjänst den 15 oktober har Staffan Isling varit tillförordnad vd för organisationen. Nu har SKL:s styrelse beslutat att anställa honom som ordinarie vd.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla SKL som en stark medlems- och arbetsgivarorganisation för kommuner och regioner. Jag är glad över att nu ha styrelsens förtroende att leda det arbetet tillsammans med förtroendevalda, medlemmar och medarbetare, säger Staffan Isling i ett pressmeddelande från SKL.

Staffan Isling är utbildad socionom och har sedan i september haft en roll som rådgivare i vd-staben på SKL. Innan dess var han regiondirektör i Region Uppsala och tidigare har han bland annat varit kommundirektör i Örebro samt kommunchef i Tyresö, Haparanda och Gällivare.

Staffan Isling tillträder sitt nya arbete omgående. Ett av hans uppdrag är att driva organisationens förnyelsearbete vidare.

– Som ny vd har Staffan Isling fått styrelsens uppdrag att fortsätta utvecklingen av SKL som en stark röst för den lokala och regionala nivån. Hans uppdrag är också att driva SKL framåt i den viktiga rollen som kommuners och regioners medlemsorganisation, säger Anders Knape, ordförande för SKL, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev