Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Svidande facklig kritik efter felaktigt nedläggningsbesked

Publicerad: 31 oktober 2008, 13:28

Det felaktiga nedläggningsbeskedet om den geriatriska kliniken på Östhammars sjukhus väcker starka känslor. ”Vedervärdig personalpolitik”, säger en fackrepresentant.


De anställda på Geriatriken vid Östhammars sjukhus fick veta att deras arbetsplats skulle försvinna i onsdags förmiddag. Bara några timmar senare skickade landsstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (m) ut en dementi. Enligt honom hade ledningen för Akademiska sjukhuset i Uppsala, dit Östhammars sjukhus hör, dragit förhastade slutsatser av ett nedskärningsbeslut i landstingsstyrelsen tidigare i veckan.

Rose-Marie Lövgren, ordförande för Kommunals landstingssektion i Uppsala, är mycket kritisk till de dubbla budskapen från tjänstemännen och politikerna.

– Så här behandlar man inte människor! Det är vedervärdig personalpolitik. Jag tror inte att Erik Weiman förstår hur illa personalen far av detta politiska spel. Jag uppfattar det som att han fick kalla fötter när sjukhusledningen försökte verkställa det politiska beslutet, säger hon till Upsala Nya Tidning.

Erik Weiman förnekar att han har fått kalla fötter och ändrat sig om nedläggningen. Samtidigt säger han att hans förtroende för Akademiska sjukhusets ledning är intakt.

Relaterat material

Stor förvirring om nedläggning i Östhammar

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev