måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Timvikarierande pensionär anmäler gamla jobbet

Publicerad: 3 augusti 2022, 06:57

Undersköterskan som hoppat in som timvikarie i sommar har bland annat anmält överfulla tvättkorgar och medarbetare som inte klara att utföra sina arbetsuppgifter. Genrebild.

Foto: Getty Images

En undersköterska som återvände till jobbet efter att ha gått i pension tidigare i år har anmält sin gamla arbetsplats för allvarliga brister enligt lex Sarah.

Ämnen i artikeln:

Lex SarahÄldreomsorg

T

TT


 

Undersköterskan sommarjobbar som timvikarie på ett äldreboende i Karlshamns kommun. Hon har i en lex Sarah-anmälan bland annat beskrivit brister med överfulla tvättkorgar, brister i hanteringen av läkemedel och hur anställda drar sig för att utföra de uppgifter fått delegerat samt i flera fall är oförmögna att klara av dem.

Läs också: Undersköterskornas ordbok river ner språkbarriärer 

Det rapporterar flera lokala medier. 

Vidare uppger underskötersköterskan att inkomna samtal till boendet raderas så att det verkar som om inga samtal kommit in under dagen.

– Det var kaos mer eller mindre. Det har lämnat ett litet sår hos mig och det kändes bittert när jag ska gå i pension och ska avsluta, med att behöva göra en lex Sarah, säger undersköterskan till P4 Blekinge. 

Ärendet inkom i slutet av juli till socialnämnden och är under utredning. Tillförordnad förvaltningschef i kommunen vill inte föregå utredningen och säger till radion att hon i dagsläget inte vet om några åtgärder har gjorts.

Läs också: Det här gäller om chefen vill att du avbryter semestern 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2002-08-05

Jag är demensspecialiserad usk och tycker att min chef gör allt hon kan för att få in behörig personal och att de äldre ska må bra och ha det bra . Vi får hjälpas åt och kanske inte klaga så mycket och förmedla våra kunskaper till de som inte är vana inom vården.

Demensspecialiserad usk

 

2022-08-04

Jag håller med om att äldreomsorgen har varit ett enda stort kaos under sommaren, och kommer säkerligen fortsätta. Arbetsgivare anställer personer som inte har någon erfarenhet av yrket och som inte förstår eller knappt kan prata svenska.  Jag har jobbat som undersköterska i 10 år och detta gör att jag nu kommer välja att sluta. Jag tycker synd om våra äldre att de inte är värda mer..Jag tycker synd om alla undersköterskor att vi inte är värda mer...

Undersköterska

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev