lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Tydlig trend – covidfallen forsätter att minska i omsorgen

Publicerad: 27 januari 2023, 11:01

Folkhälsomyndighetens statistik visar att antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att minska såväl i samhället i stort som på äldreboenden och i hemtjänsten. Foto: Claudio Bresciani/TT

Antalet bekräftade covidfall inom äldreomsorgen fortsätter att minska för fjärde veckan i rad, visar siffror från Folkhälsomyndigheten.

Ämnen i artikeln:

FolkhälsomyndighetenCovid-19ÄldreomsorgHemtjänst

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Under förra veckan minskade antalet bekräftade fall av covid-19 på äldreboenden med 53 procent till 302. Inom hemtjänsten rapporterades 241 bekräftade fall, vilket också motsvarar en minskning med 55 procent jämfört med veckan innan.

Det visar Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport.

Läs också: Oklart om undersköterskor är bättre än vårdbiträden  

När det gäller antalet avlidna med covid-19 påminner Folkhälsomyndigheten om att det finns en eftersläpning i rapporteringen. Myndighetens senaste siffror avser vecka 1, alltså början av januari. Då hade 247 av totalt 390 avlidna personer insatser enligt socialtjänstlagen, det vill säga hemtjänst eller att de bodde på äldreboenden.

Under förra veckan rapporterades totalt 1 951 bekräftade fall av covid-19 i Sverige, motsvarande en minskning med 48 procent jämfört med veckan innan.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev