Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Uppsala kommun bäst på e-hälsa

Publicerad: 18 maj 2022, 10:48

Från vänster: Anna-Terese Sporrong, Onur Kaplan, Ulrika Weslien, Noah Hamad och Anna Lennartsson från Uppsala tog på tisdagen emot utmärkelsen Årets e-hälsokommun 2022.

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Uppsala kammade i år hem utmärkelsen Årets e-hälsokommun på Vitalis.


Ämnen i artikeln:

VitalisToppnyheterToppnyheter Kommunal Hälsa

Uppsala får priset bland annat för att man ser tillgång till modern teknik ”som en självklarhet för alla” samt för att kommunen har byggt ut sin infrastruktur och genomfört omfattande kompetenslyft hos brukare och medarbetare.

Läs mer: Fyra kommuner har hälften av alla gps-larm 

Priset delades ut i veckan på e-hälsomässan Vitalis som just nu pågår i Göteborg.

– Det är ett tecken på att vi är på rätt spår och har byggt en bra grund som vi nu kan jobba vidare på. Vi har jobbat brett i linjen från brukare och hur vi når dem, till medarbetare och hur vi organiserar oss. Det är hela kommunen som gjort det här arbetet tillsammans, säger Anna Lennartsson, avdelningschef på vård och omsorgsförvaltningen i Uppsala kommun, i ett pressmeddelande.

Ett utdrag ur juryns motivering lyder:

”Med ökad tydlighet, utvecklade arbetssätt och invånares behov i centrum har man tagit stora steg på väg mot en mer modern och individanpassad vård och omsorg. En kommun där användarnas behov, drivkrafter och förmågor är utgångspunkten för verksamhetsutvecklingen, inte tekniken eller systemen”.

Bland tidigare vinnare finns kommunerna Hammarö, Rättvik och Västerås.

Bakom utmärkelsen står Vitalis, Sveriges Kommuner och Regioner, Föreningen Sveriges Socialchefer, Funktionsrätt Sverige, Vårdförbundet samt Myndigheten för delaktighet.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev