Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

VR-glasögon tar Södertäljes äldre till Skansen

Publicerad: 31 augusti 2017, 06:37


Södertälje kommun gör som Vardaga och testar virtual reality-teknik inom äldrevården. Kommunen har tillsammans med Film Stockholm vid kulturförvaltningen i Stockholms läns landsting genomfört ett pilotprojekt där specialproducerade 360-filmer har visats för äldre i Södertälje.

Filmerna har gett tittarna en virtuell resa till platser som Skansen, Fjärilshuset och Stendörrens naturreservat i Södertäljetrakten.

Syftet med projektet är att undersöka om äldre är mottagliga för den nya tekniken och om den kan bidra till ökat välmående. Det verkar fungera bra.

– Testerna har medfört förvånansvärt goda resultat, inte bara i form av skratt och glada tillrop under själva VR-upplevelsen, utan även i efterföljande diskussioner kring innehållet och upplevelsen, säger Joakim Blendulf, chef för Film Stockholm, i ett pressmeddelande.

VR-tekniken ger bland annat människor som har svårt att röra sig möjlighet att uppleva spännande miljöer.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News