fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

21 100 i månaden för lågt

Publicerad: 31 mars 2008, 07:00

En lägsta lön efter ett års arbete på 21 100 kronor var för låg. Göteborgs-Posten avslöjar i dag vilka siffror som Vårdförbundets extrakongress ratade.


Vårdförbundet hade i avtalsförhandlingarna med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, krävt en lägsta ingångslön på 22 000 kronor. Enligt Göteborgs-Posten låg medlarnas bud om lägstalön, som Vårdförbundet i går sade nej till, på 21 100 kronor i månaden efter ett års arbete, med en garanterad höjning nästa år. Ett nytt tillsvidareavtal skulle även innehålla en garanterad höjning av lönepotten på 4 procent för 2008, 2,5 procent för 2009 och 2 procent 2010. Därefter skulle avtalet vara sifferlöst, skriver Göteborgs-Posten.

Såväl SKL som Vårdförbundets styrelse hade accepterat det bud som medlarna presenterade i lördags, men Vårdförbundets extrakongress ratade budet.

Enligt representanter för Vårdförbundet var anledningen till att majoriteten av kongressen sade nej till budet att förtroendet för de lokala arbetsgivarna inte är tillräckligt och att ett antal skrivningar i budet inte var tillräckligt tydliga.

Det tidigare avtalet mellan Vårdförbundet och SKL sades upp av Vårdförbundet i höstas och löper ut i dag, måndag. Det innebär att det från och med i morgon, den 1 april, inte finns något gällande avtal för Vårdförbundets medlemmar och att fredsplikt inte längre råder mellan parterna.

Ingen av parterna har dock i nuläget aviserat någon stridsåtgärd.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev