lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

Asco-twittrande ökar

Publicerad: 6 juni 2021, 13:57

Fler ser tweets om Asco enligt en studie.

ASCO 2021. När Ascokongressen blev digital under 2020 ökade inte oväntat aktiviteten på den sociala plattformen Twitter, kopplade till den. Det visar en analys som presenteras på årets kongress.

Ämnen i artikeln:

ASCOLunds universitet

Petra Hedbom

petra.hedbom@dagensmedicin.se


De senaste åren har interaktionerna på olika sociala medier i anslutning till det årliga mötet för Asco, American Society of Clinical Oncology, blivit fler.

Forskare från bland annat Lunds universitet bestämde sig för att ta reda på hur mycket det ökat. Genom att analysera inlägg på Twitter de senaste fem åren, markerade med #ASCO och år, såg de att den största ökningen av antalet interaktioner var under 2020 års möte. 

Det faktiska antalet tweets kring Asco har legat stabilt sedan 2017.

Genom ett särskilt analysverktyg undersökte forskarna också hur många Twitteranvändare som maximalt skulle kunna ha nåtts av ett visst inlägg, en visning. Detta beror bland annat på hur många gånger en tweet delas. 

Totalt hittade de 1,12 miljarder visningar under #ASCO20. Jämförande siffra från 2016 var 470 miljoner. 2020 var första gången som mötet, i och med coronapandemin, var helt digitalt. 

När forskarna delade upp twitteranvändarna och tittade specifikt på läkare och patientföreträdare såg ökningen likadan ut i båda grupperna.

I sin slutsats skriver de att närvaron på den sociala plattformen ökar inom det onkologiska fältet och att allt fler vänder sig dit för att uttrycka och ta del av nyheter och åsikter.

Läs abstract:

Gilberto Morgan med flera. Impact of #ASCO Twitter impressions on the oncology community. J Clin Oncol 39, 2021 (suppl 15; abstr 11039) DOI: 10.1200/JCO.2021.39.15_suppl.11039

■ Följ vår rapportering från Asco 2021 här, där du också hittar vår bevakning av tidigare Asco-möten. 

■ Följ all vår bevakning om medicinska studier och cancer.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev