Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

Bortgången svensk hyllad på EASD

Publicerad: 16 september 2014, 12:40

EASD 2014 Diabeteskongressens ordförande lyfte fram ett gemensamt uttalande med det amerikanska diabetessällskapet som en kommande höjdpunkt i sitt inledningstal i dag, tisdag.


Ämnen i artikeln:

EASD

Likt förra året var det fullsatt i kongresscentrets största sal när EASD:s ordförande Andrew Boulton inledningstalade i dag, tisdag. Som en blivande höjdpunkt på mötet pekade han bland annat ut ett gemensamt uttalande om insulinpumpar som EASD ska göra tillsammans med det amerikanska diabetessällskapet ADA. Han framhöll att regleringen för läkemedel är mycket strikt, medan motsvarande reglering saknas för godkännande av medicintekniska produkter.

Han passade också på att tacka personer med betydelse för EASD. Han framhöll bland annat Juleen Zierath, professor vid Karolinska institutet och chefredaktör för EASD:s tidskrift Diabetologia, och Ulf Smith, professor vid Sahlgrenska akademin och en av de ansvariga för EASD:s forskningsfond, för viktiga insatser.

Han talade också om framstående personer inom diabetesfältet som gått bort under året, däribland Carl-David Agardh som bland annat var professor vid Lunds universitet.

Relaterat material

Här är ämnen svenskar tror blir heta på diabetesmöte

Så valdes studierna till diabeteskongressen ut

Feta mjölkprodukter kopplas till skydd mot diabetes 

SAMUEL LAGERCRANTZ

Ämnen i artikeln:

EASD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev