måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

”Ebola ser inte ut som vi fick lära oss på universitetet”

Publicerad: 26 april 2015, 09:11

Dagens Medicin träffade infektionsläkaren Marta Lado som för ett drygt år sedan lämnade King’s College i Storbritannien för att arbeta på ett av de största sjukhusen i Freetown, Sierra Leone. Hör radioinslaget. Foto: Michael Borgert

RADIO. Marta Lado åkte till Connaugh Hospital i Freetown i mars förra året, som ”clinical lead”. Det tog inte lång tid innan hon hamnade mitt i kaoset och tragedierna från den svåraste ebolaepidemin som världen hittills upplevt.

Ämnen i artikeln:

ECCMID

Länk till innehåll

På en av de mest välbesökta presentationerna hittills på den pågående infektions- och mikrobiologikongressen ECCMID diskuterades vilka lärdomar läkare, hälsoorganisationer och forskare dragit av den stora ebolaepidemin i Västafrika.

Dagens Medicin träffade infektionsläkaren Marta Lado som för ett drygt år sedan lämnade King’s College i Storbritannien för att arbeta på ett av de största sjukhusen i Freetown, Sierra Leone. Hon hade bara fått två dagars specialutbildning i blödarfeber då ebolaepidemin drabbade landet. Det var ändå mer än de flesta av dem som arbetade på sjukhuset hade.

Hör några av hennes intryck från den här kaotiska och tragiska tiden – klicka på inslaget nedan.

MICHAEL BORGERT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev