Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

Fem utländska besökare om vad som lockar dem till diabeteskongressen

Publicerad: 21 september 2022, 09:48

Från vänster: Jose Armando Quintanilla Siller, Hina Trived, Seyedvahid Yousefi.

Foto: Malin Pääjärvi

Vilka är höjdpunkterna på årets upplaga av EASD i Stockholm? Dagens Medicins reporter fångade under tisdagen fem läkare på besök från olika världsdelar.


Ämnen i artikeln:

EASDDiabetes typ 1Diabetes typ 2Toppnyheter

Jose Armando Quintanilla Siller, endokrinolog, Mexiko:
– Jag är mest intresserad av att gå på presentationer av studier på fettleversjukdom, därför att många med diabetes typ 2 drabbas av fettlever. Det är första gången jag är här på mässan. 

Hina Trived, diabetolog, Storbritannien:
– Det är en perfekt plats för att uppdatera mina kunskaper och träffa människor. En chans att få se de berömda personerna som skrivit artiklarna. Jag gillar allt med EASD, men speciellt den nya rapporten om tirzepatid för viktnedgång.

Seyedvahid Yousefi, endokrinolog, Iran:
– Jag har varit i Bernardhallen nu på morgonen och hört på alla presentationer, de handlade om dieter vid diabetes. Det är min första dag någonsin här på mässan, men jag tycker allt är bra. Jag vill höra om nya ämnen och idéer. Jag är endokrinolog och mycket är användbart i mitt arbete. 

Från vänster: Jaime Gomez Rosero, Salome Buliskeria

Foto: Malin Pääjärvi

Jaime Gomez Rosero, internmedicin, Colombia:
– Jag är här för att lära mig om diabetes, lyssna på nya artiklar och nyheter om sjukdomen. Allt är intressant så det är svårt att välja ut bara en sak. Men den första presentationen i dag som handlade om inkretinbaserad behandling var intressant. Och presentationen i måndags om kombinationen insulin och GLP-1 receptoragonister.

Salome Buliskeria, endokrinolog, Georgien:
– Jag har varit här i 3,5 timmar och letar fortfarande efter presentationer som är mer intressanta för mig. Jag vill höra om ny behandling som jag kan använda mig av när jag träffar mina patienter. Jag söker efter studier som är gjorda på människor, hittills har jag bara lyssnat på studier som handlat om försök på möss. 

Här hittar du all vår bevakning av EASD 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten?

Klicka här!

Kommentarer publiceras dagtid vardagar efter granskning.

 

Malin Pääjärvi

Reporter

malin.paajarvi@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev