Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

Hennes gardiner pryder svensk monter

Publicerad: 23 september 2013, 15:24

Mona Landin-Olsson

Foto: Samuel Lagercrantz

Nästan alla montrar gapar tomma i den jättelika posterhallen, dagen före invigningen av Europas största diabeteskongress. Men den svenska är redan iordningställd – med gardiner och allt.


Ämnen i artikeln:

EASD

– Det är mina köksgardiner, säger Mona Landin-Olsson, ordförande i Svensk förening för diabetologi, inte utan förtjusning, och tittar upp mot tygstyckena med dalahästar som pryder Sveriges monter.

– Hon där fick hänga upp dem, säger Mona Landin-Olsson och nickar mot en ung kvinna i träningskläder och ljus hästsvans som sitter i Uzbekistans monter en bit till höger. En elitcyklist, tillika diabetiker.

Mona Landin-Olsson och Eva Fürst Melin, allmänläkare i Växjö och Mona Landin-Olssons doktorand, har satt upp postrar med information – bland annat om Nationella diabetesregistret och om diabetologföreningen – på den svenska monterns två väggar.

På golvet i montern står ett bord med blågult blomsterarrangemang, saintpaulia och höstglöd, som Mona Landin-Olsson har köpt på det berömda turiststråket Las Ramblas tidigare under dagen. De skänker viss färgglädje åt den enorma kongresshallen där montrar och posterutställning ska visas när EASD drar i gång på allvar på tisdagen.

– Då blir det ju lite mer drag här om man säger så, säger Mona Landin-Olsson med en gest åt den stora, öde, mörkgrå golvytan.

SARA RÖRBECKER

Ämnen i artikeln:

EASD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev