Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kongresser

Jätteflopp för läkemedel mot bröstcancer

Publicerad: 1 juni 2014, 13:33

Asco 2014. En av världens dyraste cancerstudier visar inte på någon förbättring när läkemedlet som skulle prövas användes.


Ämnen i artikeln:

ASCO

Henrik Lindman, överläkare vid onkologiska kliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala och specialist på bröstcancer, blev väldigt överraskad när han såg resultatet från jättestudien Allto.

– Det här var helt oväntat, utbrister han när han läser abstractet.

Allto är förmodligen den dyraste cancerstudie som har genomförts då den inkluderar ett stort antal patienter som fått mycket dyra läkemedel. Många trodde att studien skulle visa på det relativt nya läkemedlet Tyverbs (lapatinibs) överlägsenhet - men så blev det inte.

I studien har mer än 8 000 kvinnor randomiserats till att antingen få Tyverb och Herceptin (trastuzumab) i en följd, tillsammans eller till att enbart få Herceptin. Samtliga kvinnor hade Her2-positiv bröstcancer som är en särskilt aggressiv form av sjukdomen och de hade alla genomgått kirurgi där cancertumörer hade opererats bort. Syftet med studien var att utvärdera om det gick bättre att undvika återfall i cancer om Tyverb lades till standardbehandlingen med trastuzumab.

I mindre studier där lapatinib getts i kombination med Herceptin före operation har tumören krymps och resultaten har ansetts mycket goda. Men i den nya studien gick det inte att se någon statistiskt säkerställd skillnad mellan då Tyverb gavs som tillägg och då enbart standardbehandling användes.

– I de tidigare studierna hade man sett att kombinationen var klart bättre än bara Herceptin. Nu ser vi igen att lovande resultat i neoadjuvanta studier (då läkemedel ges före operation för att förebygga återfall i cancer) inte kan bekräftas i större studier med längre uppföljning då läkemedel ges efter kirurgi i stället för före, säger Henrik Lindman.

Studieresultaten kommer att presenteras på mötets plenarsession senare i dag tillsammans med de tre andra studieresultat som har bedömts vara mest viktiga av de tusentals studier som har skickas in till kongressen.

Läs abstract:

First results from the phase III ALTTO trial (BIG 2-06; NCCTG [Alliance] N063D) comparing one year of anti-HER2 therapy with lapatinib alone (L), trastuzumab alone (T), their sequence (T→L), or their combination (T+L) in the adjuvant treatment of HER2-positive early breast cancer (EBC).

SAMUEL LAGERCRANTZ

Ämnen i artikeln:

ASCO

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev