Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

Nu är vi på plats i Chicago

Publicerad: 31 maj 2013, 16:00

Fullt ös på cancerkongressen i Chicago blir det först under lördagen. Men Dagens Medicin är förstås på plats också under fredagens lite lugnare start.


Ämnen i artikeln:

ASCO

De förväntade runt 25 000 deltagarna på Asco har börjat droppa in i den gigantiska konferensutläggningen McCormick Place, med utsikt över Lake Michigan. American Society of Clinical Oncology och konferenscentret har enats om ett mångårigt samarbete, och det märks att arrangörerna är vana.

Starten på kongressen under fredagseftermiddagen, Chicagotid, är relativt lugn och de omfattande sessionerna med posters inom olika områden inleds under lördagen. Många deltagare är dock redan på plats i Chicago och planet från Stockholm som Dagens Medicins utsända Carl-Magnus Hake och Lisa Blohm flög ned med var till stor del fylld av Ascodeltagare som diskuterade behandling av prostatacancer, nervositet inför posterpresentation och resultat av egen forskning.

Lördag, söndag och måndag blir desto mer hektiska för deltagarna. Då fylls skärmarna med poster och det pågår ständigt ett antal parallella sessioner.

Eftersom Chicago ligger sju timmar efter svensk tid, kommer en hel del av Dagens rapportering därifrån ske svensk kvällstid. Våra dagliga nyhetsbrev från Asco skickas ut eftermiddag eller tidig kväll.

Fler nyheter inför och under Asco finns att läsa hos vår danska systertidning, på deras särskilda Ascosektion, www.dagensmedicin.dk/asco. För att läsa de flesta nyheterna där, måste du registrera dig på den danska sajten. Det är gratis.

Vi hoppas att du ska uppskatta vår bevakning! Vill du nå oss på plats? Mejla asco@dagensmedicin.se eller twittra till @blomlis eller @CharlesMHake.

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

ASCO

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev