fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kongresser

”Om du har sönder det så äger du det”

Publicerad: 26 april 2015, 13:41

I år höll Marc Bonten, professor i molekylärepidemiologi vid UMC Utrecht, hedersföreläsningen på ECCMID. Foto: Michael Borgert

RADIO. Holländaren Marc Bonten höll årets stora hedersföreläsning på ECCMID, och passade på att både ge en känga åt och sträcka ut handen till Big Pharma.

Ämnen i artikeln:

ECCMID

Länk till innehåll

Varje kongress med självaktning har en viktig hedersföreläsning där någon inom skrået belönas för sina insatser. I år var det Marc Bonten, professor i molekylärepidemiologi vid UMC Utrecht som fick äran.

Marc Bonten är en välkänd röst i kampen mot antibiotikaresistens. I sitt tal nämnde han hur läkemedelsindustrin historiskt är medskyldig till antibiotikaresistensen och åminner sig ett citat han från en tidigare kongress: ”If you break it you own it”.

Samtidigt nämner Marc Bonten hur hans gamla föreställningar om att Big Pharma är fienden inte stämmer. Läkemedelsbolagen är oerhört viktiga i kampen mot antibiotikaresistens, tycker han.

Hör honom resonera om detta, om sanningar och myter kring frågan om vilka bakterier verkligen sprids från djur till människa och mycket mer i vår radiointervju.

MICHAEL BORGERT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev