fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Apotekstjänst får prövningstillstånd

Publicerad: 19 januari 2016, 13:57

Tomas Hilmo är vd på Apotekstjänst Sverige.

Foto: Apotekstjänst

Kampen fortsätter om vem som ska sköta dostjänsten åt Sjuklöverlandstingen. Apotekstjänst Sverige har fått prövningstillstånd av Kammarrätten i Stockholm efter att ha överklagat beslutet att låta uppdraget gå till Svensk Dos.


Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Det skriver nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

– Vi anser att det finns ett antal väsentliga sakfel i den upphandling som har genomförts. Det är vår förhoppning att detta blir tydligt i den förnyade prövning av upphandlingen som kammarrätten nu kommer att genomföra, säger Tomas Hilmo, vd i Apotekstjänst Sverige, till Apoteksmarknaden.

Förvaltningsrätten har tidigare avslagit Apotekstjänst överklagande.

I sitt överklagande till kammarrätten skriver Apotekstjänst att förvaltningsrättens domskäl är undermåliga eller saknas, rapporterar Apoteksmarknaden.

Apotekstjänst anser också – precis som tidigare – bland annat att Svensk Dos vd inte var behörig att intyga bolagets ekonomiska ställning och att kravet på förpackningsstorlek strider mot lagen om offentlig upphandling.

I sjuklövern ingår Landstinget Sörmland, Landstinget Västmanland, Landstinget i Uppsala län, Landstinget i Värmland, Landstinget Dalarna, Region Gävleborg och Region Örebro län.

Relaterat material

Apotekstjänst stämmer landsting på miljoner

Apotekstjänst begär överprövning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev