Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Astra Zeneca flyttar nära Karolinska

Publicerad: 8 februari 2022, 13:31

Life City ska bli ett skyltfönster för Hagastadens life science-kluster.

Foto: Illustration/Atrium Ljungberg

Astra Zeneca flyttar delar av sin verksamhet närmare life science-klustret vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.


Ämnen i artikeln:

Astra ZenecaKarolinska institutetKarolinska universitetssjukhusetI korthet

Det nya kontoret kommer att ligga i byggnaden Life City som ligger rakt ovanför E4:an och som ska bli ett skyltfönster för området Hagastadens life science-kluster. Flytten är planerad till andra kvartalet i år och 120 personer kommer att jobba i de nya lokalerna.

”Geografiskt kommer vi nu att vara nära både en av våra stora kunder, Karolinska universitetssjukhuset, samt viktiga samarbetspartners, däribland Karolinska institutet. Denna närhet innebär också att vi blir granne med den miljö där många av dem som behandlas med våra läkemedel vistas”, säger Anna-Lena Engwall, chef för det svenska och nordiska marknadsbolaget på Astra Zeneca, i ett pressmeddelande

Astra Zenecas kontor i Stockholm blir bas för det nordiska marknadsbolaget, Site Managemant and Monitoring, som är ansvarigt för kliniska studier i Norden, Corporate Affairs samt Alexion, en enhet för sällsynta sjukdomar som företaget förvärvade i somras. 

Läs också: Brakförlust för Astra Zeneca

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Tobias Bergman

Reporter

tobias.bergman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev