Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

E-recept en framgång i Stockholm

Publicerad: 4 april 2005, 08:52

Patienter inom Stockholms läns landsting tycker det är mycket fördelaktigt med e-recept. Hela 95 procent av de kunder som hämtat ut e-recept vill göra det igen, enligt en enkätundersökning på Stockholms apotek.


De tre fördelar som kunderna i undersökningen framhöll som störst med e-recept var smidighet, tidsvinst och säkerhet, skriver Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

- Det är glädjande att så många vill använda e-recept igen. E-recept ger ju fördelar för alla berörda parter: patienterna, vården och apoteket. Det är ett gott betyg till landstingets och Apotekets gemensamma arbete, säger Carina Landberg, projektchef för samarbetsprojektet e-recept Stockholm, i pressmeddelandet.

Undersökningen utfördes under februari av Research International Navigare på uppdrag av Apoteket och Stockholms läns landsting. Totalt deltog 1 568 kunder i undersökningen.  I dagsläget är 44 procent av recepten i Sverige elektroniska. Samtliga landsting håller på att införa e-recept, men har kommit olika långt. Ett e-recept kan hämtas på landets samtliga apotek oavsett varifrån förskrivaren skickat det.

Jessica Nordin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev