tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Extrapengar till domstol

Publicerad: 5 december 2013, 13:25

Dosupphandlingen i Västra Götalandsregionen har havererat, anser Apoteket AB som vill att förvaltningsrätten tar upp frågan.

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Apotekstjänst AB vann upphandlingen av dosförpackade läkemedel i Västra Götalandsregionen och tog över leveranserna från Apoteket AB i våras.

Därefter har Apotekstjänst fått dels ett förskott på 25 miljoner kronor av regionerna i Halland och Västra Götaland och dels nyligen ett extra tillskott på 15 miljoner kronor av Västra Götalandsregionen. Se artiklar här intill.

Nu vill Apoteket AB att förvaltningsrätten prövar om dessa utbetalningar i själva verket innebär en otillåten direktupphandling.

– Vi är oroliga för att landstingets och den nya dosaktörens agerande kommer att leda till högre patientrisker och att färre äldre får sina läkemedel i dosförpackning, säger Lars Skutholm, direktör för området Vård och företag i Apoteket AB, i ett pressmeddelande.

En ansökan om överprövning har lämnats in till förvaltningsrätten i Göteborg.  Apoteket AB vill också att de utbetalningar som Apotekstjänst fått ska förklaras ogiltiga.

Även Konkurrensverket utreder dosupphandlingen i Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Relaterat material

Extrapengar ska granskas

Skyller på konkurrenten

Oense med Apotekstjänst

Inget nytt avtal i väst

Halland öppnar för fler dosleverantörer

Konkurrenter kan ta över

Mer pengar till Apotekstjänst

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev