Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Fler bolag kan sluta betala resor

Publicerad: 1 juli 2011, 08:56

Flera stora läkemedelsföretag öppnar nu för att sluta sponsra läkares resor till medicinska kongresser.


Som Dagens Medicin rapporterat tidigare har Astra Zeneca fattat ett principbeslut om att helt sluta betala resor till medicinska kongresser för läkare. Nu öppnar flera andra läkemedelsföretag för att följa efter.

– Finns det en alternativ finansiering av läkarnas deltagande så är det inget vi har bekymmer med. Det är inget vi tycker är så himla kul, att vi älskar att delfinansiera den här verksamheten. Vi bara vill skapa förutsättningar för doktorerna att vara med. Vi tror att det är viktigt för läkare att de får den senaste informationen och kunskapen, säger Johan Brun, medicinsk direktör på Pfizer, till Sveriges Radios Västekot.

Johan Thor, tillförordnad vd för Glaxo Smithkline i Sverige, hyllar Astra Zeneca beslut och tror att utvecklingen går mot mindre sponsring av resor.

– Vi som företag får också fundera på hur vi kan genomföra bättre utbildningar på plats i Sverige, så att man använder de preparat som vi forskar fram på rätt sätt och att de hamnar i rätt patient, säger han till Västekot.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News