Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Förbund vill få med alla apotek i app

Publicerad: 4 april 2017, 08:19

Foto: Reumatikerförbundet

Via Reumatikerförbundets nya app kan användarna beställa läkemedel från cirka 15 olika apoteksaktörer. Målet är att samtliga apotek ska vara knutna till appen.


För vissa av apoteken är den här appen deras första sätt att erbjuda elektronisk handel eller förbeställning – Nina Unesi

I går skrev Dagens Apotek om att Reumatikerförbundet har lanserat appen ”Reumatiker”. Förutom nyheter om reumatiska sjukdomar innehåller den bland annat också möjlighet för användarna att rapportera in statusvärden till behandlande reumatolog, genväg till patientjournalen och möjlighet att se recepthistorik och beställa läkemedel från apotek.

Förbundets pressekreterare Nina Unesi berättar för Dagens Apotek att syftet är att det ska gå att beställa läkemedel via samtliga apoteksaktörer med appen, både de stora kedjorna och de mindre fristående aktörerna.

– Just nu finns cirka 15 olika apotek i appen som erbjuder förbeställning, två av dem erbjuder hemleverans i hela landet. Den ena aktören erbjuder gratis budleverans av kylvaror i stora delar av landet. Detta är särskilt värdefullt för många personer med reumatiska sjukdomar som använder biologiska läkemedel som kräver temperaturkontroll, säger hon.

– För vissa av apoteken är den här appen deras första sätt att erbjuda elektronisk handel eller förbeställning, tillägger hon.

Relaterat material

Reumatikerförbundet lanserar läkemedelsapp

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev