Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

God effekt av imatinib i långtidsuppföljning

Publicerad: 10 mars 2017, 13:27

Läkemedlet Glivec (Imatinib) revolutionerade behandlingen av kronisk myeloisk leukemi när den godkändes för 16 år sedan. Nu har långtidsuppföljning för en av de första fas 3-studierna med läkemedlet publicerats i the New England Journal of Medicine.


Efter behandling i närmare elva år var överlevnaden drygt 83 procent i den patientgrupp som lottades till behandling med imatinib. Substansen är en så kallad protein-tyrosinkinashämmare och blockerar proteinet BCR-ABL, som annars gör att cancercellerna förökar sig.

I gruppen ingick 553 patienter och närmare hälften av dessa fullföljde behandlingen. Svårare biverkningar var sällsynta och uppstod i de flesta fall under första året, vanligast var då buksmärta. Nu finns även flera andra generationens tyrosinkinashämmare på marknaden däribland Tasigna (nilotinib) och Sprycel (dasatinib), som visat sig vara ännu effektivare än imatinib i studier.

Studien är sponsrad av läkemedelsföretaget Novartis.

Andreas Hochhaus med flera. Long-Term Outcomes of Imatinib Treatment for Chronic Myeloid Leukemia. The New England Journal of Medicine, publicerad online den 10 mars 2017. Doi: 10.1056/NEJMoa1609324

EMILIA LARSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News