lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Halmstad skickar räkning för dosstrul

Publicerad: 10 april 2014, 11:30

Hemvårdsförvaltningen har skickat en räkning till Region Halland på 94 000 kronor för strulet vid byte av dosleverantör.

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Det var strax före sommaren förra året som Region Halland fick en ny leverantör av dosrullar. Nämligen Apotekstjänst. Som Dagens Apotek tidigare berättat innebar övergången en hel del strul, som dosrullar som skickades till fel kommun och ibland till fel patient, dosrullar som uteblev och försändelser som var felaktiga.

Nu har hemvårdsförvaltningen i Halmstad sammanställt sina extra kostnader i samband med leverantörsbytet och skickat en räkning till Region Halland på 94 000 kronor, uppger Hallandsposten.

Brita Anderson, verksamhetschef på hemvårdsförvaltningen, säger till Dagens Apotek att de var medvetna om att de antagligen inte skulle få in det krävda beloppet.

– Men vi tycker att det är viktigt att visa vad som händer efter upphandlingen, säger Brita Andersson.

Hemvårdsförvaltningen fick bland annat förstärka personalstyrkan för att kunna lägga extra tid på att kontrollera försändelserna av dosläkemedel.

– Det var en massa olika kontrollfunktioner som fick göras extra. För min del innebar det flera kontakter med Masen (medicinskt ansvarig sjuksköterska, reds. anm.), vi satt och sammanställde listor och behövde ha en helt annan koll på det här än vad vi har haft tidigare. Då bestämde vi oss för att dokumentera det, säger Brita Andersson.

– Det var ju olyckligt att den här övergången skedde inför sommaren.

Region Halland har bestridit fakturan. Regionjuristen Göran Forss har i ett brev påpekat att det varken finns avtal eller andra formella grunder för kravet.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev