tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Ivo kartlägger rutiner för överförskrivning

Publicerad: 11 maj 2016, 12:18

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, håller på att lägga sista handen vid en rapport om hur apoteken i norr hanterar misstänkt överförskrivning.

Ämnen i artikeln:

Ivo

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Det handlar om iakttagelser och bedömningar från Ivos tillsyn av alla apotek i Västerbottens, Norrbottens, Västerbottens och Jämtlands län som snart kommer på pränt. Den här gången har myndigheten fokus på hur apotekens arbete och rutiner ser ut för att anmäla läkare som överförskriver narkotiska läkemedel.

Ivos Sofia Norlund, som ansvarar för arbetet, uppger för Dagens Apotek att rapporten är klar för publicering i slutet av maj eller början av juni.

Ivo har tidigare skickat en enkät till alla apotek i landets fyra nordligaste län för att synliggöra frågan om anmälningsplikt. Av det kan man ana att myndigheten förmodligen misstänker att inte alla överförskrivningar rapporteras som de ska enligt regelboken.

Som Dagens Apotek tidigare rapporterat, fick till exemepl en person ut nära 4 000 morfintabletter under drygt ett år utan att något apotek i Västernorrland reagerade.

Relaterat material

Apotek missade överförskrivning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev