Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Krav att nytt bolag tar samlat IT-ansvar för hela sjukvården

Publicerad: 27 mars 2008, 15:06

Låt det bolag som ska ta över Apoteket AB:s samhällsnyttiga IT-service ta hand om hela vårdens IT-utveckling. Det kräver Mats Larson, styrelseordförande i Läkemedelsverket i en debattartikel.


Det är på Dagens Industrins debattsida som Mats Larson och Håkan Eriksson, professor på Karolinska institutet, för fram sina idéer. De anser att arbetet med att få fram gemensamma IT-stöd inom sjukvård och kommunal vård går alltför långsamt.

I samband med omregleringen av apoteksmarknaden ska Apoteket AB:s nuvarande verksamhet delas och läggas i två olika bolag. Ett av dessa är ett servicebolag som ska ägas av staten och rymma samhällsfunktioner som även andra apoteksföretag behöver ha tillgång till.

Mats Larson och Håkan Eriksson anser att uppdraget till servicebolaget ska vidgas till att omfatta hela IT-utvecklingen inom sjukvården.

Man måste utnyttja möjligheter när de erbjuder sig. Genom att successivt vidga uppdraget för det nya servicebolaget för apoteken skulle ett viktigt steg för både läkemedelshanteringen och vården kunna tas , skriver de i sin debattartikel.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev