Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Läs på telefonen om läkemedel

Publicerad: 5 december 2013, 09:20

Vill du veta mer om läkemedelsbehandling av äldre, olagliga läkemedel eller prioriteringsbeslut? Nu finns förbättrad hjälp på nätet.


Läkemedelsverket har förnyat webbversionen av Läkemedelsboken. Sajten ska nu automatiskt anpassa sig efter om du använder telefon, surfplatta eller dator. Den innehåller även fler länkar.

– Informationen på webben hålls uppdaterad och innehåller dessutom flera kapitel som inte finns i den tryckta versionen, säger redaktören Helena Ramström i ett pressmeddelande.

Läkemedelsboken ges också ut på nytt i pappersform, den 19:e utgåvan sedan 1977. Den innehåller producentoberoende information om hur läkemedel används vid behandling av vanliga sjukdomar.

Dessutom finns det mer allmän information om läkemedel, med kapitel som ”Kostnadseffektivitetens betydelse vid prioritering av läkemedel” och ”Växtbaserade läkemedel och naturläkemedel”.

Läkemedelsboken vänder sig till medicin- och farmacistuderande, men också till specialister i allmänmedicin, läkare under specialistutbildning eller allmäntjänstgöring. Även läkare som behöver råd om problem utanför den egna specialiteten ska kunna dra nytta av informationen.

Läkare och sjukvårdspersonal som har förskrivningsrätt får ett exemplar av boken via landstingens läkemedelskommittéer.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev