Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Läkemedel

Mycket vårddebatt på programmet i Almedalen

Publicerad: 6 Juli 2007, 11:56

På söndag sparkar årets upplaga av politikerveckan i Visby igång. För den som är intresserad av vårdområdet finns en hel del arrangemang.


Läkarförbundet medverkar i fyra seminarier, i egen eller delad regi. ”Ska det vara så svårt? – att ge våra barn bra kost i förskola och skola” är rubriken för ett seminarium och en lunchdiskussion som arrangeras tillsammans med Vårdförbundet och Tandläkarförbundet.
Läkarförbundet och Vårdförbundet arrangerar också gemensamt ett seminarium på temat Vem får arbeta i vården?.
De andra seminarierna handlar om hur närsjukvården ska utformas för att vårdköerna ska försvinna respektive hur primärvården ska se ut för att bäst möta patienternas behov.

Vårdförbundet bjuder in till Vårdmötesplats Visby, med ett stort antal seminarier och debatter hela veckan. ”Vem bestämmer i vården?”, ”Patientmakt i vården – hur kan IT vara ett stöd?” och ”Företagerskan utvecklar vården – Tillväxt och valfrihet kräver mångfald” är några av rubrikerna. Varje dag träffar dessutom ordföranden Anna-Karin Eklund en politiker för frukostsamtal.

Sveriges Kommuner och Landstings seminarium ”Hur blir vi världsbäst på säker vård?” handlar om säkerhetskulturer och SKL:s och landstingens satsning på att halvera skador i vården. Huruvida kommuner och landsting kan bidra till en utveckling av tjänstesektorn är frågan vid ett annat av SKL:s seminarier, ”Nya jobb i en ny tjänstesektor”, som arrangeras i samarbete med Swedbank.

Apoteket finns på plats med ett tält i Visbys inre hamn och nytt för i år är att även den del av Apoteket som arbetar med tjänster till hälso- och sjukvården finns representerad. På plats för att svara på frågor finns även vd Stefan Carlsson. Apoteket anordnar också ett seminarium, på temat ”Hjälper medicin till ett liv i hälsa?”.

Även Läkemedelsindustriföreningen, LIF, och några av medlemsföretagen finns på plats och erbjuder seminarier som ”Äldre och Läkemedel” och ”Framtidens vacciner – tillgängliga för alla?”.

Det finns också möjlighet att fördjupa sig i regionfrågan vid ett seminarium som Västra Götalandsregionen och Region Skåne gemensamt håller i.

Läs mer om Almedalsveckan hos:

Läkarförbundet

Vårdförbundet

Sveriges Kommuner och Landsting

Apoteket

Läkemedelsindustriföreningen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev