Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Norrbottningar kan glömma recepten hemma

Publicerad: 8 maj 2006, 08:00

Norrbottens läns landsting blir först med att testa recept som lagras digitalt. Kunden behöver bara sin legitimation för att hämta ut medicin, inte själva receptet.


Elektroniska recept står för en allt större del av alla recept i Sverige. Nu lägger Apoteket till en rad nya elektroniska tjänster, som kallas "Mina läkemedel".

Först ut är Norrbottens läns landsting, där den första delen av "Mina läkemedel" ska testas. Recepten ska lagras elektroniskt, så att kunden kan se alla aktuella recept, och hämta ut medicin med enbart sin legitimation.

Hittills har recept som skickas elektroniskt från läkaren till apoteken inte lagrats, trots att recept har en giltighetstid på ett år.

- Som kund på apoteket kommer du få helt nya möjligheter att få en överblick över dina läkemedel och slippa hålla ordning på recepten. Du kan handla dina läkemedel bara med hjälp av din legitimation, säger Stefan Carlsson, vd Apoteket AB, i ett pressmeddelande.

Kunden kan få en utskrift av sina recept direkt på apoteket eller ringa in till apotekets kundcentrum och genom att uppge en kod få listan uppläst över telefon. Till hösten kommer kunderna också att kunna få en överblick över recepten via internet.

Till "Mina läkemedel" kommer Apoteket att koppla en rad tjänster. Det kommer att handla om läkemedelsinformation, rådgivning om hälsa och läkemedel, beställning med mera.

Cecilia Bohlin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev