Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Nummer 22 att lämna ledningen

Publicerad: 22 januari 2013, 12:39

Chefsjuristen Joakim Brandberg lämnar sannolikt ledningsgruppen för Läkemedelverket. Han blir nummer 22 att lämna myndighetens ledning på mindre än fyra och ett halvt år.


Just nu pågår förhandlingar om en ny organisation på Läkemedelsverket som bland annat innebär att rättsenheten ska ingå i verksamhetsområdet förvaltning. Enligt förslaget, som om det blir verklighet är tänkt att gälla från den 1 april, lämnar chefsjuristen Joakim Brandberg myndighetens ledningsgrupp.

Joakim Brandberg bekräftar omorganisationen för Dagens Apotek.

– Det förslaget ska upp i Läkemedelsverkets styrelse i mitten av februari, säger han.

Joakim Brandberg kommer även fortsättningsvis att vara chefsjurist och den person som är högst juridiskt ansvarig på myndigheten.

Läkemedelsverkets ledningsgrupp består av tio personer och utgörs av verkets direktörer. Joakim Brandberg blir nummer 22 att lämna ledningen sedan Christina Åkerman tillträdde som generaldirektör i slutet av 2008.

Förra året var Björn Beermann, tidigare professor vid Läkemedelsverket, bekymrad över utvecklingen.

– Det är anmärkningsvärt med alla de duktiga personer som försvunnit ur chefsgruppen, sa han då till UNT.

Flera personer som tidigare haft höga positioner på Läkemedelsverket som Dagens Apotek har varit i kontakt med är också kritiska till den höga omsättningen i ledningen.

– Det är nya organisationer hela tiden så att ingen kan få fäste och det blir en omöjlig situation, säger Ursula Forner, kommunikationschef på Kulturrådet och tidigare kommunikationsdirektör på Läkemedelsverket, till Dagens Apotek.

Christina Åkerman avböjer att kommentera med hänvisning till att det pågår fackliga förhandlingar.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev