lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Ny nyhetstjänst satsar på kommunal vård

Publicerad: 1 december 2016, 09:55

Annika Carpman (till vänster) och Isabelle Beckman är reportrar på nystartade nyhetstjänsten Kommunal Hälsa. Foto: Maria Hammar

I dag lanserar Dagens Medicin en ny digital nyhetstjänst för beslutsfattare inom den kommunala hälso- och sjukvården. Tanken är att ge koll, inspiration och omvärldsbevakning till stöd för att fatta beslut och utveckla den egna verksamheten.

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

– I takt med att befolkningen lever längre, blir vården på kommunal nivå allt viktigare. Därför vill vi satsa på specialiserad bevakning, inte minst om hur digitalisering och ny teknik kan hjälpa kommuner att ge medborgarna bättre vård, säger chefredaktör Christina Kennedy.

Kommunal Hälsa vänder sig till beslutsfattare inom den offentligt finansierade vården i svenska kommuner, både privat och kommunalt utförd. Bevakningen är också tänkt för myndigheter, landsting, politiker och tjänstemän, samt leverantörer.

Reportrar är Isabelle Beckman och Annika Carpman. Isabelle Beckman har bevakat kommunal sjukvård i tidningen Dagens Medicin, och Annika Carpman kommer att bevaka det i framtiden.

Vilka är de viktigaste frågorna?

– Det blir väldigt mycket om samverkan, både samverkan inom kommunen, mellan kommuner och mellan landsting och kommuner. Samverkan påverkar allt från trycksår till läkemedelshanteringen. Trycksår planerar vi att skriva om i det första nyhetsbrevet, säger Isabelle Beckman.

Fokus blir också på möjligheter som finns i form av teknisk hjälp, nya lagar, riktlinjer och regler, de sköra multisjuka äldre som ofta ändå bor hemma och som kräver allt mer avancerad vård, samt på bemanningen med dess utmaningar. Nyheterna lyfter också fram goda exempel som kan vara till nytta för fler.

– Och den allra hetaste frågan i vår är regeringens utredning om äldreomsorgen, där utredaren Susanne Rolfner Suvanto ska ta fram ett förslag till en nationell kvalitetsplan. Den ska vi ha koll på, säger Isabelle Beckman.

Vad mer bör läsarna veta?

– Vi vill att de hör av sig med tips, både om högt och lågt: goda exempel, trotjänare som kan intervjuas, problem som bör uppmärksammas. Ja, om i princip vad som helst, säger Annika Carpman.

Så mejla dina nyhetstips oss på Kommunal Hälsa. Du når också redaktionen på 08-409 320 40.

Här finns mer information om Kommunal Hälsa.

KATARINA EKSPONG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev