Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Nya samarbeten inom privata försäkringar för GHP

Publicerad: 29 oktober 2015, 09:40

Global Health Partner, GHP, fortsätter att satsa på patienter med privata sjukvårdsförsäkringar.


Under tredje kvartalet har den privata koncernen GHP påbörjat ett samarbete med försäkringsbolaget Skandia om patienter med rygg-, axel- och höftpatienter i Stockholms län. Samarbetet gäller bland annat utbildning, utveckling av vårdkedjor och it.

Patienterna med sjukvårdsförsäkringar kommer att behandlas på GHP:s kliniker Stockholm Spine Center och Ortho Center Stockholm.

Genom satsningen på samarbete med försäkringsbolag får GHP flera olika intäktskällor och blir mindre beroende av beställare inom den offentliga vården. Den strategin tillämpar koncernen sedan några år tillbaka.

Enligt den officiella delårsrapporten för januari till september 2015 fortsätter tillväxten i Stockholm, Västra Götaland, Skåne och Danmark. Försäljningsintäkterna ökade jämfört med samma period 2014 samtidigt som vinsten minskade.

Det beror bland annat på att ombyggnaden av Löwenströmska sjukhuset i Upplands-Väsby gjorde att GHP:s verksamheter fick hålla stängt längre än planerat. Det slår hårt mot Stockholm Spine Center, enligt vd Daniel Öhman.

– Priserna inom det nya vårdvalet för ryggkirurgi har också minskat med åtta procent, fortsätter han.

GHP är ett av landets största företag inom specialistsjukvården och har följande verksamhetsområden: ryggkirurgi och ryggrehabilitering, idrottsortopedi och proteskirurgi, behandling och kirurgi vid fetma, gastroenterologi och endoskopi, allmänkirurgi, behandling av störningar i hjärtats rytm och mödrahälsovård.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev