söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

Öppna jämförelser ska utvärderas

Publicerad: 18 april 2013, 06:00

Öppna jämförelser ska utvärderas. Socialdepartementet har beställt en konsultrapport om hur olika nyckelpersoner tycker att systemet kan utvecklas.


Socialdepartementet har gett konsultföretaget Gullers grupp i uppdrag att intervjua 15  intressenter och experter  om hur de ser på Öppna jämförelser. Resultatet av intervjuerna ska sedan presenteras vid ett seminarium dit olika nyckelpersoner ska bjudas in. Ett seminariet där Öppna jämförelsers framtid och utveckling diskuteras.

I slutet av maj ska konsulterna presentera en slutrapport för socialdepartementet. Rapporten ska innehålla en analys av intervjuerna och seminariet. Detta blir underlag för socialdepartementets arbete med att utveckla och förändra Öppna jämförelser.  Konsultgruppen leds av Lennart Nordfors, vice VD på Gullers grupp och tidigare politiskt sakkunnig på socialdepartementet. Socialdepartementet betalar 170 000 kronor till Gullers grupp för uppdraget.

Ett arbete med att förändra Öppna jämförelser pågår redan. En av nyheterna är att jämlik vård från och med i år ska vara ett område som ingår i Öppna jämförelser. De första resultaten på detta område presenteras i december. Även jämförelser på läkemedelsområdet blir en del Öppna jämförelser från och med i år. När det gäller läkemedel presenteras de första resultaten redan i juni.

Relaterat material

Jämlik vård in i öppna jämförelser

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev