Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Läkemedel

P-piller slut på apoteken

Publicerad: 17 januari 2011, 10:07

Cerazette, ett av Sveriges mest populära p-piller, är slut hos tillverkaren.


P-pillret Cerazette är slut på apoteken i landet och även på lagret hos tillverkaren Merck Sharp & Dohme, MSD. Läkemedelsföretaget har problem med leveranser, men kan inte säga vad det beror på, skriver Länstidningen i Östersund.

– Vi gick ut med att man bara skulle lämna ut en förpackning i taget för att kunna täcka, tyvärr har inte det räckt ända fram, säger Patrik Liljegren, som ansvarar för medicinsk information på MSD, till tidningen.

Enligt MSD informerade företaget redan i början av december om kommande leveransproblem. Men Jasmine Stenberg, apotekschef på Kärnan i Östersund, har inte fått veta att apoteket skulle hushålla med Cerazette.

– Nej. I december var det lite svajigt så då gjorde vi det automatiskt. Då försvann den större förpackningen, men så fick vi bara mindre och inte riktigt det som vi hade beställt. Så kan det ju vara i bland, men sen var det helt plötsligt totalt slut. Vi visste inte att det skulle bli så här, men vi visste att de hade problem, säger hon till Länstidningen i Östersund.

MSD räknar med att förpackningen med sex kartor kommer att vara tillgänglig i slutet av januari och trepacken i slutet av februari. Enligt företaget använder cirka 120 000 kvinnor i Sverige Cerazette.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News